Osale eksperimendis "Uus algus"

Kevad on käes ja ümberringi on juba tunda värskust ja näha tärkamist. See on suurepärane aeg headeks muudatusteks ja uuteks algusteks. Positiivses psühholoogias on viimasel ajal tehtud mitmeid  murrangulisi avastusi edu ja õnnestumiste kohta. Et veenduda, kuidas need psühholoogianipid eestlaste peal töötavad, kutsume Sind osalema Targa Südame kevadeeksperimendis. Selleks tee kuu aja jooksul iga päev läbi alljärgnev harjutus ja anna kommentaarides oma edusammudest teada!

Kui Sa saaksid sel kevadel valida oma ellu ükskõik mida, siis mis see oleks? Mõtle oma soov välja ja tee sellega läbi järgmised kolm sammu:

  1. Pane silmad kinni ja kujuta ette, et Su soov on juba täitunud. Pööra tähelepanu sellele, mis Su elus nüüd muutunud on ja mis Sinu juures muutunud on. Vaata seda "filmi" põhjalikult ja naudi parimaid kaadreid korduvalt.
  2. Enne kui silmad avad, pane tähele, mida sa oma täitunud soovi vaadeldes tunned. Pane sellele tundele nimi ja jäta see tunne hästi meelde. See tunne on kui majakas, mis Sind su soovi poole juhatab. Positiivne psühholoogia on tõestanud, et õnnetunne loob edu, aga mitte vastupidi. Seepärast võta iga päev aega, et vaadata kujutluspilti täitunud soovist ja tunda seda head tunnet. Peagi õpid seda tunnet kergesti esile kutsuma. Mida sagedamini, seda parem.
  3. Pane tähele, et nii Sinu mõtted, sõnad kui teod väljendaksid kindlat usku soovi täitumisse. Vaid nii saad ületada kõhklused ja hirmud ning sillutada teed oma soovini.

Tee üks kevadine eksperiment ja vaata, kuidas selline harjutus nelja nädala jooksul Sinu elu mõjutab.